PERSBERICHT
10 november 2015

GlasGarage kiest voor Belron®

Belron is verheugd om aan te kondigen dat GlasGarage heeft gekozen voor aansluiting bij Belron. Emil Voorhorst startte in 1986 met ruitherstelactiviteiten, waarna in 1993 GlasGarage werd opgericht. Sindsdien is GlasGarage uitgegroeid tot een landelijk opererende franchiseorganisatie met haar hoofdkantoor in Breda. GlasGarage opereert onder andere vanuit shop-in-shops binnen autobedrijven of carrosseriebedrijven, en ook stand alone. Door de overname kan GlasGarage een verdere impuls geven aan de ingezette strategie en professionalisering van het bedrijf. Emil Voorhorst blijft verbonden aan GlasGarage en Belron. Belron Holland B.V. neemt alle aandelen van de GlasGarage-formule over, en de vestiging in Breda.

Belron is na de overname met drie organisaties actief in de Nederlandse markt, namelijk Autotaalglas, Carglass® en GlasGarage. De drie organisaties blijven onafhankelijk van elkaar opereren, hebben hun eigen management, netwerk en specifieke positionering in de markt.

Reacties
Emil Voorhorst, algemeen directeur GlasGarage:
“De enorme marktkennis en know how van Belron sluiten uitstekend aan bij de strategie van GlasGarage, waarbij de focus nog nadrukkelijker komt te liggen op onder andere organisatie efficiency, technische ontwikkelingen en bijbehorende waarborging van diverse processen. GlasGarage en Belron gaan intensief samenwerken aan het verder verbeteren van de rendementspositie van de aangesloten franchisenemers door onder andere inkoopbundeling. Met de keuze voor Belron gaat GlasGarage vol vertrouwen een goede toekomst tegemoet.”

Douwe Bekius, Managing Director Belron Holland:
“Door de verschillende organisaties naast elkaar te laten opereren, kunnen we optimaal invulling geven aan de behoefte aan differentiatie die we zien in de markt. Net als in andere markten hebben onze business partners en consumenten verschillende behoeften als het gaat om dienstverlening, en behoefte om te kunnen kiezen. Het in stand houden van verschillende organisaties naast elkaar is dus van belang voor zowel onze business partners, de consument als Belron. Belron zal haar expertise inzetten om GlasGarage niet alleen succesvol te laten zijn op korte termijn, maar ook in de toekomst. Ik begrijp de stap van GlasGarage en heet iedereen van harte welkom bij Belron.”

Over Belron
Belron is ’s werelds toonaangevende bedrijf op het gebied van reparatie en vervanging van voertuigbeglazing. Het heeft vele bekende merken in de industrie, waaronder CARGLASS®, AUTOGLASS®, SAFELITE® AUTOGLASS, SMITH&SMITH®, O’BRIEN®, LEBEAU® en SPEEDY GLASS®. Het is actief in 34 landen, verspreid over vijf continenten en telt 26.500 werknemers die meer dan 11 miljoen klanten per jaar dienen.

Contact
Neem voor meer informatie contact op met:

Douwe Bekius
Managing Director Belron Holland
Telefoonnummer: 040-3090990
Email: contact@belron.com
Internet: www.belron.nl