Wat wilt u weten over Belron®?

Bas Creemers benoemd tot Managing Director Belron® Nederland

Son, 11 oktober 2018

Bas Creemers (41) is benoemd tot Managing Director van Belron® Nederland, het moederbedrijf van Autotaalglas, Carglass® en Glasgarage. Daarnaast zal Creemers aanblijven als directeur van Carglass® om de ingezette koers te borgen. Henk van Tongeren zal als directielid van Belron® Nederland verantwoordelijk blijven voor de franchiseformules Autotaalglas en Glasgarage.

De benoeming van Bas Creemers volgt op het vertrek van Douwe Bekius in mei 2018. Creemers zal zich als Managing Director vooral richten op de positionering van de labels van Belron® Nederland en het versterken van de samenwerkingsverbanden met verzekeraars, leasemaatschappijen en andere potentiële partners.

Bas Creemers over zijn benoeming: “De komende periode ga ik graag een open dialoog aan met onze business partners. Onze markt kenmerkt zich door de onderlinge verbondenheid tussen verzekeraars, leasemaatschappijen en schadeherstellers. De markt ontwikkelt zich in een hoog tempo. Zo introduceren verzekeraars en leasemaatschappijen nieuwe businessmodellen die steeds meer worden gedreven door digitale technologie. Tegelijkertijd investeren autofabrikanten wereldwijd fors in autotechnologie zoals Advanced Driver Assistance Systems en Connected Cars. Door deze ontwikkelingen wordt het schadeherstelproces, en specifiek autoruitschadeherstel, complexer en wordt internationale expertise belangrijker. Graag verken ik hoe we met onze kennis over ADAS-technologie en -processen, onze digitale capaciteiten en ons internationale netwerk een verdere bijdrage kunnen leveren aan de innovatie, dienstverlening en het resultaat van onze business partners. Belangrijk daarbij is een open manier van samenwerken, ook als partijen verschillende belangen hebben. Daarnaast kijken we ook naar onze toekomstige rol in de keten en waar wij de meeste waarde kunnen toevoegen. Ik kijk uit naar de komende periode met veel ontmoetingen.”

Douwe Bekius vertrekt per eind mei 2018 bij Belron Nederland

Son, 21 november 2017

Douwe Bekius stopt per eind mei 2018 als Managing Director van Belron Nederland. Dat heeft hij vandaag bekendgemaakt. Over de opvolging zal begin volgend jaar meer bekend worden gemaakt.

Na 13 jaar bij Carglass en 3 jaar bij Belron Nederland, wil Douwe Bekius (56) zich gaan toeleggen op zijn huidige en toekomstige toezichthoudende functies. Ik ben iedereen binnen Belron bijzonder dankbaar voor alle ervaringen. Ik heb Belron Nederland samen met een bevlogen team tot hier kunnen brengen: moedermaatschappij van drie prachtige bedrijven in Nederland, elk met een bijzondere positie en uitdaging. Voor mij is nu een natuurlijk moment gekomen om het stokje straks door te geven,” aldus Bekius. Er staan nu drie sterke management teams, mijn taak zit er voor een groot deel op.

Gerard Damski, regionaal General Manager van Belron: ,,Onder Douwe’s leiding is onze Nederlandse organisatie een echte inspiratiebron geweest. Hij heeft eerst vanuit Carglass® en later vanuit Belron onze Nederlandse activiteiten aanzienlijk laten groeien. Zo is Douwe er in geslaagd Autotaalglas® en GlasGarage® aan boord te trekken. En nog meer recent de Smart Repair dienstverlening bij Carglass op te starten. We zullen Douwe zijn inzichten en inbreng echt gaan missen.”

Over Belron Nederland
Belron Nederland opereert sinds 2015 als moederbedrijf van Carglass®, Autotaalglas en GlasGarage. Belron Nederland is onderdeel van de internationale organisatie Belron, die actief is in 34 landen en 26.500 werknemers telt die meer dan 11 miljoen klanten per jaar dienen.

Carglass Spanje neemt 23 vestigingen Glassdrive over

10 oktober 2016

Carglass Spanje neemt 23 vestigingen van de Spaanse autoruithersteller Glassdrive in Galicië over. Deze vestigingen worden omgebouwd tot Carglass-filiaal. Met deze overname versterkt Carglass haar marktpositie in de noordelijke regio van Spanje. Hierdoor is het bedrijf nog sneller en beter in staat om klanten te helpen bij autoruitschade. Financiële details worden niet bekend gemaakt.

De dekkingsgraad van Carglass Spanje wordt met de overname van Glassdrive nog verder versterkt. De 55 medewerkers die werkzaam zijn in de 23 overgenomen vestigingen zijn inmiddels begonnen met een intensief technisch trainingsprogramma, zodat klanten en business partners uit de noordelijke regio van Spanje, zoals lease- en verzekeringsmaatschappijen, nog sneller en beter worden geholpen bij het verhelpen en afhandelen van ruitschade.

Over Belron
Carglass Spanje is onderdeel van Belron, wereldwijd het grootste en meest geavanceerde glasherstelbedrijf voor voertuigen. Belron staat het gemak voor de klant en het beperken van de schadelast door tijdige en hoogwaardige reparaties van autoruitschade centraal. Het bedrijf is actief in 34 landen en telt 26.500 werknemers die jaarlijks meer dan 11 miljoen klanten bedienen. In Nederland opereert Belron sinds 2015 als moederbedrijf van Carglass®, Autotaalglas en GlasGarage.

Persbericht ‘Belron Nederland benoemt Bas Creemers tot directeur Carglass®’

PE R S B E R I C H T
Son, 21 juni 2016

Belron Nederland benoemt Bas Creemers tot directeur Carglass®
Douwe Bekius gaat zich volledig richten op zijn taken bij Belron
Bas Creemers is door Belron Nederland met ingang van 1 juli 2016 benoemd tot directeur Carglass® Nederland. Douwe Bekius, nu directeur van Carglass® en directeur van Belron Nederland, gaat zich volledig richten op zijn taken binnen Belron. Deze organisatiewijziging past binnen het eerder genomen besluit om de zelfstandigheid en het onderscheidend vermogen van Carglass® en de andere labels binnen Belron te waarborgen.

Lees verder

Persbericht ‘GlasGarage kiest voor Belron®’

PERSBERICHT
10 november 2015

GlasGarage kiest voor Belron®

Belron is verheugd om aan te kondigen dat GlasGarage heeft gekozen voor aansluiting bij Belron. Emil Voorhorst startte in 1986 met ruitherstelactiviteiten, waarna in 1993 GlasGarage werd opgericht. Sindsdien is GlasGarage uitgegroeid tot een landelijk opererende franchiseorganisatie met haar hoofdkantoor in Breda. GlasGarage opereert onder andere vanuit shop-in-shops binnen autobedrijven of carrosseriebedrijven, en ook stand alone. Door de overname kan GlasGarage een verdere impuls geven aan de ingezette strategie en professionalisering van het bedrijf. Emil Voorhorst blijft verbonden aan GlasGarage en Belron. Belron Holland B.V. neemt alle aandelen van de GlasGarage-formule over, en de vestiging in Breda. Lees verder

Dave Meller | Group Support Services Director

Dave Meller is a main Board Director of the Belron® Group with responsibility for the Group Support Services function covering Finance, Legal, and HR. Dave joined the business in March 2003 as the Group Finance Director and has had various responsibilities since then, including two years as Head of IT.

Lees verder

Gary Lubner Chief | Executive Officer

Gary studied finance at the University of Cape Town and on graduating joined Arthur Andersen where he qualified as a Chartered Accountant in 1981. He completed his MBA programme at London Business School in 1991 and joined Belron® soon after graduating. Lees verder