Son, 21 november 2017

Douwe Bekius stopt per eind mei 2018 als Managing Director van Belron Nederland. Dat heeft hij vandaag bekendgemaakt. Over de opvolging zal begin volgend jaar meer bekend worden gemaakt.

Na 13 jaar bij Carglass en 3 jaar bij Belron Nederland, wil Douwe Bekius (56) zich gaan toeleggen op zijn huidige en toekomstige toezichthoudende functies. Ik ben iedereen binnen Belron bijzonder dankbaar voor alle ervaringen. Ik heb Belron Nederland samen met een bevlogen team tot hier kunnen brengen: moedermaatschappij van drie prachtige bedrijven in Nederland, elk met een bijzondere positie en uitdaging. Voor mij is nu een natuurlijk moment gekomen om het stokje straks door te geven,” aldus Bekius. Er staan nu drie sterke management teams, mijn taak zit er voor een groot deel op.

Gerard Damski, regionaal General Manager van Belron: ,,Onder Douwe’s leiding is onze Nederlandse organisatie een echte inspiratiebron geweest. Hij heeft eerst vanuit Carglass® en later vanuit Belron onze Nederlandse activiteiten aanzienlijk laten groeien. Zo is Douwe er in geslaagd Autotaalglas® en GlasGarage® aan boord te trekken. En nog meer recent de Smart Repair dienstverlening bij Carglass op te starten. We zullen Douwe zijn inzichten en inbreng echt gaan missen.”

Over Belron Nederland
Belron Nederland opereert sinds 2015 als moederbedrijf van Carglass®, Autotaalglas en GlasGarage. Belron Nederland is onderdeel van de internationale organisatie Belron, die actief is in 34 landen en 26.500 werknemers telt die meer dan 11 miljoen klanten per jaar dienen.